www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 
Nytt på resmer.nu


Vi publicerar information om ställen som vi själv besöker och tycker om i form av "vykort" med namn, en kort beskrivning av upplevelsen, en länk, en bild och position på kartan. Samtliga besöksmål finns under rubriken Hitta dina besöksmål. Eftersom Skåne är vår hemmaplan har vi hunnit samla flest skånska besöksmål. Det finns även "vykort" som vi har fått av några vänner, då finns det namn på textförfattare och fotografer. Om du gillar vår webbplats - publicera gärna ett inlägg i vår Gästbok. Vi som arbetar med resmer.nu helt ideellt blir jätteglada!


Kulla Gunnarstorp Gårdsbutik
Kulla Gunnarstorp Gårdsbutik ligger vackert inbäddad i Kulla Gunnarstorps slottspark strax norr om Helsingborg. Butiken ryms i en vacker tegelbyggnad som erbjuder närodlat svenskt sortiment - det är viltkött, blommor, grönsaker, prydnadssaker och annat smått och gott.
Vi bestämde oss för att titta in, eftersom vi gillar dessa gårdsbutiker på landet som säljer allt möjligt trevligt från när och fjärran. Den till synes lilla butiken visade sig vara överraskande stor med egen plantskola. Här erbjuds vackra arrangemang med lite udda blommor för trädgård och drivhus. Inne i butiken möttes vi av trevlig personal och spännande inredningsdetaljer. Det fanns fina porslinskrukor i olika storlekar som kan platsa på ett slott, kristallkronor, kuddar och andra fina inredningsdetaljer. Som sig bör i augusti var butiken full av närodlade grönsaker i sprudlande färger, men jag hittade även mina favoriter från Italien som jag inte kan motstå - chokladpraliner med smak av Limoncello som för mina tankar till Capri.
Vi passade på att ta en promenad i den lummiga slottsparken kantad av vackra byggnader. Här kunde vi bre ut picknickfilten och avnjuta några av gårdsbutikens goda delikatesser medan vi studerade sagoslottets torn och tinnar. Sen gick turen vidare norrut mot Kullaberg och nya upplevelser, men vi kommer säkert att besöka butiken igen, när vi har vägarna förbi nästa gång.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Domstensvägen 49
1 9113 visningar
MÖLLES TRE RUM
Fantastiskt boende i vackra Mölle. Ägaren Charlotte är en otroligt trevlig värd som välkomnade oss vid grinden. Huset är väldigt mysigt med massa vackra saker från förr och vi kände oss verkligen som hemma. Rent och fint överallt och mycket att titta på. Badrummet som man delade med andra gäster var stort, varmt och tilltalade dekorerat. Vi fick en välkomstdrink av värdinna som frågade oss vad vi ville ha till frukost. Vi satt en stund på punschverandan och tittade ut på den lummiga trädgården innan vi gav oss på en promenad. Perfekt läge, liten promenad ner till hamnen och ville man gå längre så fanns det många fina platser att se.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Barakullsvägen 13, 263 77 Mölle
2 5736 visningar
Ållebergs Platåberg, Segelflygmuseum & Café
Häng med upp på Ållebergs platåberg som med sina 335 m.ö.h är Västergötlands högsta platåberg. På en serpentin liknande väg går färden upp mot himlen där vi redan nu kan se några skärmflygare glida fram i uppvindarna. Berget erbjuder trevliga vandringar som tar er förbi den kända Loka källan sprungen ur bergets sluttning, men vårt mål är Ållebergs segelflygmuseet och café.
På Ålleberg segelflygmuseum, det enda i Sverige får ni chansen att uppleva segelflygets fascinerande värld. Ta steget in i museet och ni förflyttas tillbaka i tiden till segelflygets gyllene era. Här får historians vingslag luften att dallra av vördnad och plötsligt står ni framför världens äldsta flygande Tiger Moth.
Ålleberg segelflygmuseum blev redan på 40-talet centrum för Svensk segelflyg.
Vi följer vår guide ett gammalt flyga ess som stolt visar upp segelflygets utveckling från dess begynnelse till den moderna tidsåldern. Hans enorma passion för segelflyget historia smittar av sig och vi dras med i showen som vi njuter av till fullo när ett 20-tal graciösa flygplan presenteras.
Ålleberg café bjöd på nästa höjdare besök. Med terrassen hängande över platåns kant erbjuds här en vidunderlig utsikt över Falköping slätten 100 m nedanför. Inne i café drog några smarriga bärpajer till sig blickarna, men vi nöjde oss med varsin glass som var väl tilltagen. Här serveras även lättare luncher.
Mycket nöjda återvände vi nerför berget sida på dess vackra väg för att redan nu längta tillbaka.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vartofta, Falköping
1 16224 visningar
Kulla Gunnarstorps Slottspark
Vackert inbäddat i parkens grönska och med en vidunderlig utsikt över Öresund ligger Kulla Gunnarstorps slott, den nya pampiga slottet uppfört 1865-1872 av Baltzar von Platen efter ritningar av arkitekten Christian Zwingmann. Slottet med omgivningar är privat, endast vissa delar av slottsparken är tillgängliga för allmänheten. I slottsparkens hagar kan besökare stöta på Islandshästar, får och Scottish Highlander Cattle. Slottsparken är också hem till vilda djur - rådjur, rävar, änder och andra fåglar. Vissa dagar öppnar slottsparken upp portarna för besökare av olika event - trädgårdsrundan, konstutställningar, konstinstallationer och performance. Vi sidan om slottet ligger Kulla Gunnarstorps Borg med dess stora innergård av kullersten. Borgen är omgiven av en vallgrav och en stenbro leder till porten. Ännu en intressant byggnad fångar besökarens blick - ”Rosavita huset”. Den uppfördes i slutet av 1700-talet av greve Gustaf Adolf Sparre och fungerade som en silo eller ett magasin. Senare blev magasinet renoverat för att användas som inspektorsbostad. Du kan läsa mer om slottets och borgens historia på deras hemsida.

Hemsida
Visa på Google Map
Kulla Gunnarstorp, Helsingborg
1 6478 visningar
Bynanders Motormuseum
Bynanders Motormuseum är ett måste för varje motorintresserad själ att besöka. Museet som ni hittar strax utanför Svenljunga vacker beläget på Torstorp Gård erbjuder hela 100 bilar, 15 lastbilar, 300 motorcyklar och mopeder i två stora moderna längor. På övre våningen husera även en välsorterad lanthandel som får en att drömma sig tillbaka till svunna tider.
Kliv in genom entrén och ni befinner er i museets välsorterade café med alla sina frestelser som plötsligt är ett minne blott när ni får se museets kronjuvel. Ett exklusivt stycke engelsk sober Grand Touring vagn vars strömlinjeformade linjer ger ekipaget en slags extra dimension av diskret flärd och klass. En Aston Martin DB6 vars föregångare DB5 användes flitigt i James Bond filmerna.
Turen går vidare i en hall lika välstädad som bästa vardagsrum. Bilarna håller mycket hög class. Väggar och tak är dekorerade med bensinstationers vackra emblem. En trappa upp husera motorcyklar och mopeder tillsammans med en lanthandel. Här hittar vi även Ingmar Johansson Excalibur SS Serie 1 från 1968. En av 37 ex.
Per Bynander heter eldsjälen bakom detta fantastiska museum. ICA-handlare och samlare sedan födseln är Per en person som vågar ta risken och har orken att satsa med en stark hustru bakom ryggen som stöttar och hjälper till. När Per fick möjligheten att köpa Gekås-skaparen Göran Karlssons kvarstående samling av fordon så bestämda han sig för att bygga om den gamla ladugården hemma på Torstorp Gård till ett modernt museum för de fordon som han nu hade samlat på sig. Efter detta har han även byggt ytterliga en ny hall som nu är fylld av bilar och lastbilar.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Svenljunga
1 14874 visningar