www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

Sök i Småland-Blekinge-Halland

Vi börjar nu att samla på fina besöksmål utanför vårt hemmaplan - Skåne. Det kommer fler län, men vi skall besöka dem först och det tar lite tid.

Målerås Glasbruk
Målerås Glasbruk använder en exklusivt framtagen kristallmassa som tar upp ljusets speglingar och ger glaset extra klarhet och skönhet. När den första glasugnen tändes i Målerås år 1890 inleddes en epok där kunnandet och yrkesstoltheten förts vidare i generationer.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Mackamålavägen 7, Målerås
0 1249 visningar

Äggaboden
På Äggaboden kan ni inte bara äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö. Här bjuds det på ett fulländat koncept där man gör det bästa av allt närodlat och närproducerat. Miljön är underbar mitt ute på en kullig åker med utsikt över fälten. Väl inne på gården möts man av väldoftande blommor, sprättande höns och de två grisarna Signe & Selma som grymta så nöjt välkomnande. Från det gamla brygghuset vinkar några konstnärer lockande som så gärna vill visa upp sina alster.
Vi kliver in i gårdsbutiken som är stor och välsorterad. Här hittar man grönsaker i palettens alla färger, men det mest eggande är nog äggen som gett namn åt gården. Frysboxarna är fyllda av viltkött och lamm. Här kan man även köpa kulglass i alla dess smaker så desserten är räddad.
Restaurangen inhyst i det gamla stallet öppet upp till nocken kändes verkligen inbjudande. Hjortsadel serverades till dagen ära vilket smaklökarna varmt välkomnande. Kniven liksom bara föll genom köttet så här hade de verkligen lyckats med en smakupplevelse som vi njöt av.
Det mysiga orangeri var välfyllt så vi valde att avnjuta desserten med en kopp java i trädgården som är indelad i olika rum omgivet av en härligt blomster prakt.
Tänk här sitter vi på detta underbara smultronställe endast 5 minuter från E22 och njuter av denna trevliga upplevelse medan andra bara stressa förbi längst vägen. Kanske Blekinges bästa rastplats!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gärrestad, Ronneby
0 623 visningar

HalenKanot Olofström
Välkommen till Kanotcentralen i Olofström som ligger i Olofströms Fritidsområde vid Halens Naturreservat. Här hyr ni Kanot/Kajak för en härlig tur på Blekinges största insjö Halen. Eller kan ni utnyttja de naturliga förbindelserna mellan sjöarna Halen, Raslången, Gillesjön, Filkesjön och Immeln. Här kan vi erbjuda många möjligheter till olika turer i dessa natursköna vatten som ligger i Halens Naturreservat, Pieboda naturreservat och Ekopark Raslången. Området är lämpligt för såväl nybörjare som barnfamiljer och det finns möjlighet att paddla alltifrån någon enstaka timme upp till en vecka.
Vill ni ta er mellan sjöarna med kanot innebär det överbärningar av varierande längd och vi rekommenderar kanotvagn för detta ändamål.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Olofström
0 600 visningar

Tulseboda Brunn
Tulseboda Brunn var förr en välbesökt kurort med sin glansperiod mellan 1900-1915. När brunnsepoken var över revs många av byggnaderna, men restaurangen och läkarvillan fick stå kvar. 1989 upphörde verksamheten i restaurangen och den lämnades åt sitt öde och fick stå och förfalla. 2006 skulle byggnaden rivas, men slumpen ville något annat. Längst vägen kom en galen cirkusdirektör från Helsingborg och köpte byggnaden. Renoveringen påbörjades och håller på fortfarande och för varje år blir byggnaden allt vackrare.
Här serverade en välsmakande lunchbuffé och här hittar man även en cirkus skola.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kyrkhult
0 646 visningar

Skogskatedralen i Stensjöäng
Ett härligt ställe mitt i en sagoskog som ligger i närheten av Ryd i Småland. På Stensjöängsgård finns ett litet galleri med lånekartor över området. I närheten finns bilkyrkogården i Ryd, också ett speciellt ställe.
Text & bild: Sonja Lisse

Skogskatedralen i Stensjöäng är ännu ett av de där märkliga besöksmålen som kittla fantasin på ett smakfullt sätt. Här har man blandat härliga naturupplevelser med dekorativa konstinstallation som smälter samman i en intressant upplevelse.
Vi svänger av mot Stensjöäng som verkligen gör själ för namnet. Här är vägen kantad av ett landskap som påminner om Islands lava landskap, fast grått då varningsskyltar dyker upp om vilda elefanter. Plötsligt står det en elefant i vänstra dikeskanten, men den är stendöd och färden kan lugnt gå vidare.
Vid gården på Stensjöäng kan man parkera bilen och besöka deras galleri som är öppet för besökare. Här kan man låna en karta över området.
Vi följde stigen ner mot sjön som var kantad av olika installationer. Vissa blygsamma medan andra svävade ut.
Skogskatedralen står det på en skylt och nyfiket styr vi stegen in mellan tallarna. Snart infinner sig en känsla av inre frid i denna trolska boning, men ni som förväntar er något gudomligt har nog kommit fel. Här är det moder natur som står för skönsången med hjälp av några konstnärer skapat denna trevliga plats.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ryd
0 941 visningar

Samtliga sökresultat: 45
Aspö
Bilkyrkogården Kyrkö mosse
Bilsport Bil- & Porslinsmuseum
Brändaholm
Demånes Värld
Drottningskärs kastell
Ebbamåla bruk
Eriksberg Hotell & Safaripark
Fornebodastugan
Frickabron Halens Naturreservat
Glastornet
Gräddhyllan Lantcafé
Gränums Bränneri
HalenKanot Olofström
Hoby Kulle Herrgård
James Bond 007 Museum
Jät gamla kyrka
Kastellet
Konsthallen Hishult
Kungsholms Fort
Kvarnen i Knällsberg
Lessebo handpappersbruk
Listershuvud Naturreservat
Ljushuset
Långasjönäs Pappersbruk
M/F Axel i Nättraby ån
Marinmuseum
Mickejohans Konstglas
Mormors Bakeri
Museum för Rörligt Kustartilleri
Målerås Glasbruk
Orrefors Museum
Rastplats Viggen
Röshults Vedugnsbageri
Siggamåla skvaltkvarn
Skogskatedralen i Stensjöäng
Smålands bil- musik- och leksaksmuseum
Snittingfallet
The Glass Factory
Tjärö
Transjö hytta
Tulseboda Brunn
Tärnö
Vissefjärda Café & Konditori
Äggaboden