www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 

TIPS OM RESOR I VÄRLDEN OCH BESÖKSMÅL PÅ HEMMAPLANHär på www.resmer.nu finns våra resor och utflykter beskrivna i detalj och vi hoppas att Du kan få tips för att skapa egna upplevelser. Du hittar även information om intressanta besöksmål, restauranger, hotell mm och länkar till kartor.

Micke & Valentina

DEVELOPED & DESIGNED in Sweden by Gloria Multimedia
www.rund.se


VÅR SENASTE RESAUPPTÄCK NYA BESÖKSMÅL

Svabesholms Café & Lantkök
Svabesholms Café & Lantkök som är inrett i det gamla stallet har blivet gårdens hjärta. Här serveras allt från frukostar till söndagsmiddagar. Maten är lantlig och rustik med en touch från medelhavet vilket även speglar den charmiga lokalen som har blivet så fin. Råvarorna kommer såklart från närliggande gårdar.
Beroende av väder och vind kan man även sitta ute. På framsidan som badar i sol hittar man verandan där allt folk passera. Vid lite kyliga dagar eller om man bara söker lugnet hittar ni en stor uteservering på baksidan skyddad av lummiga häckar.
Svabeholms Kungsgård har blivet en mötesplats på Österlen dit folk kommer för att uppleva den där härliga semesterkänslan medan de upptäcker alla nya butiker, trädgårdar, djuren, hotellet och matglädjen från café och lantköket.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Södra Mellby, Kivik
551 visningar
Borgeby Kryddgård
Borgeby kryddgård är något av ett drömställe för oss som gillar smaker, dofter och goda saker. En helmysig butik med ett enormt utbud, där vi lätt hade kunnat tillbringa någon timme till. Kryddorna var enkelt uppdelade i olika kategorier och det var bara att beta av kategori efter kategori.
Nu är det inte bara kryddor man hittar här utan allt som kan krydda smaklökarna på bästa sätt. Ädla ostar, kryddiga korvar, väldoftande teer, såser, pasta och alla dessa vackra presentförpackningar. Väl värt ett besök om ni vill krydda livet med det goda.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bjärred
4987 visningar
Den Engelska Trädgården
Den Engelska Trädgården är en blommande och charmig besöksträdgård, plantshop och trädgårdsbutik på Svabesholms Kungsgård nära Kivik på Österlen. En fascinerande och stilfull trädgård på 3000kvm som är skapad med inspiration från engelska Arts- and Crafts-trädgårdar.
Den ljuvliga doften av rosor omsluter besökarna direkt vid entrén. En lång ek pergola leder er in i Den Engelska Trädgården och på varje stolpe klättra rosor i olika rosa nyanser. Detta är en trädgård med runt 50 olika rosensorter och drygt 20 av dem är Austin rosor – dessa engelska rosor som har blivet älskade så.
Här finns flera frodiga trädgårdsrum, en huvudgata med färgstämda perennrabatter där harmoni och olikheter råder, damm, växthus och så kanske det mest engelska av allt- ett woodland. Detta är varje trädgårds älskares dröm.
Här har de lyckats förmedla den härliga känslan av ett romantiskt och blommande kontrollerat överflöd som vi så ofta fått uppleva i många av de engelska trädgårdarna. Slå er ner på en av de vackra engelska trädgårdsbänkarna och bara njut av trädgårdglädjen som råder här i överflöd.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Södra Mellby, Kivik
981 visningar
Sankt Markus Vinkällare
Nu äntligen var vi här i dessa medeltida källare som i alla tider har fängslat besökarna även bildligt talat. Sankt Markus Vinkällare avser inte att göra det annorlunda. För kvällen är det miljön och menyn de två huvudattraktionerna. Häng med ner i dessa genuina rustika lokaler med handgjorda bord och stolar. Genom valv, prång och gångar går färden där de olika smakupplevelserna låter sig blandas med varandra till en härlig njutning i form av en Luxusbuffé.
Här i de olika rummen serveras kalla skaldjursrätter, soppa, kalla kötträtter, varmrätt, efterrätter samt en god ostbricka till tonerna av själfull musik.
Personalen är trevlig och när de tände upp i den stora eldstaden vid vårt bord tillsammans med alla de levande stearinljus vars sken lekte över de gamla tegelväggarna infann sig den där härliga stämningen som fick oss att trivas här.
Än en gång pockade personalen på vår uppmärksamhet och serverade en kopp java vars goda arom spred sig över bordet med en härlig kontrast till all den goda maten här. Ville man ha något sött till stod dessertbordet och hägrade med sina godsaker.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
1955 visningar
Apotekarns Medelhavet på Österlen
Apotekarns Medelhavet på Österlen denna färgsprakande oas hittar ni idag på Svabeholms Kungsgård där butiken kommer mer till sin rätt. Svabeholm bjuder på en genuin och kungligt historisk miljö, med pensionat, lant café, hästgård och en ny attraktiv gårdsförsäljning. Här får kunderna se våra handplockade och egendesignade inredningsprodukter i en mer unik och färgstark miljö.
Utanför butiken möts man av ett hav av runda egendesignade bord som får mig att drömma mig tillbaka till Marrakesh Medinor. Ta sen steget in i orangeriet och ett nytt hav möter er i form av gröna växter och i den inre butiksdel hittar ni keramik, inredningsdesign och möbler med härligt sliten vintage look. En alldeles underbar butik, som alltid får oss att önska att vi hade större bostad och trädgård!
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Södra Mellby, Kivik
991 visningar
STICK UPP MED EGEN WEBBPORTAL!
rund.se

LOGGA IN


2022-12-07