www.JagTrip.se
www.JagTrip.se

 

"www.JagTrip.se" - WEBBANMÄLAN

 
2022 Vårmönstring Bjärehalvön 6-8 maj

Margretetorps Gästgifvaregård som ni hittar i gränslandet mellan Skåne och Halland kommer bli vår bas för Jaguarklubbens traditionsenliga Vårmönstring. Med Hallandsåsens sluttning i ryggen breder Bjärehalvöns möjligheter ut sig framför våra fötter.


Bäckdalens Växthus & Café i byn Hallavara står för dagens fika i en underbar miljö. 2015 blev Café utnämnt till Årets Värt en Resa i White Guide Café. Är ni som vi nyfikna på var alla dessa läckerheter till grönsaker, kryddor och väldoftande blommor kommer ifrån som ni möts av i Café så ta vägen genom handelsträdgårdens växthusen.

Bilgårdens bil museum bjuder mest på små ettriga bilar som Hundkojor och Fiat Abarth där de flesta har ett förflutet på tävlingsbanorna. Här kan vi även få se några ovanliga Fiater och en Mini Marcos.
Strandhugget på Vejbystrand hittar vi på första parkett vid Vejbystrands hamn med havets glittrande vatten framför terrassen. Här kommer vi avnjuta en rallylunch medan vi njuter av den härliga utsikten. På andra sidan Skälderviken avtecknade sig Kullabergs vilda siluett. Strandhugget serverar läckerheter från havet, men de har även kötträtter.BMW Z-avdelnigen kommer i Margretetorps Gästgifvargårds vackra miljö presenter för Sverige en unik bilutställning med BMW Z bilar. Här får vi tillfälle att njuta av 25-tal olika BMW Z bilar. Med exklusiv modell av Z1, Z4 och Z8 samt samtliga modellvarianter av Z3 roadsters och coupe.
BMW Z-serien – en tidlös klassiker där man har blandat nya linjer med den gamla traditionella sportbilens former till en elegant roadster. Modellerna har de karakteristiska sportbilsproportioner som den långa motorhuven, den svagt sluttande taklinjen och den kraftfulla bakdelen.

Fredag:
15:00
Incheckning Margretetorps Gästgifvaregård Mer info >>>
15:00 Besök Margretetorps Spa & Trädgård
18:40 Välkomstdrink & info
19:00 3-rätters middag

Lördag:
Från 07:00
Frukost
09:00 Start för rally
10:20 Fika på Bäckdalens Växthus & Café Mer info >>>
11:45 Besök på Johannesens Klädeshandel
12:20 Besök på Bilgårdens bil museum
13:20 Lunch på Strandhugget på Vejbystrand Mer info >>>
15:00 BMW Z-utställning
18:30 Välkomstdrink & Prisutdelning
19:00 3-rätters middag

Söndag:
Från 08:00
Frukost
10:00 Avfärd till Heagården som bjuder på guidad tur med sång och fika. Mer info >>>Heagården i Munka-Ljungby bjuder på en imponerande samling museum och genom museivärden Bengt-Åke Bengtssons kunniga och roliga guidning är lyckan nådd.
När Heagårdens sista ägare Elisabet Nilsson lämnar jordelivet 1968 stannade tiden i boningshuset. Idag står hela hennes hem intakt som ett museum och man får en god inblick hur människors liv på landet var för 100 år sedan.
Förutom boningshus och alla jordbruksredskap finns alla Ängelholms gamla brandbilar och en mängd brandbekämpningsmateriel här, en fungerande bysmedja, polismuseum, snickarverkstad, sko- och toffelmakarverkstad och manufakturaffär här.
Den parkliknande trädgården är en ovanligt välbevarad 1800-tals trädgård i tysk stil.


Info: 0703233002
Pris: Del i dubbelrum 2 n. 3225: - Singel 2 n. 4095: - med rally
Pris: Del i dubbelrum 1 n. 1845: - Singel 1 n. 2295: - med rally

Hitta hit >>>
mickexj8@gmail.com