www.JagTrip.se
www.JagTrip.se

 

"www.JagTrip.se" - WEBBANMÄLAN

 
2024 Vårmönstring Sundsgården 24-26 maj


Sundsgården Hotell blir vår bas för Jaguarklubbens traditionsenliga Vårmönstring med ett 7 mil långt rally under lördagen och en utflykt på söndagen. Sundsgårdens restaurang med uteservering har en fantastisk utsikt över Öresund, Ven och Danmark. Omgivet av fält och ändå på promenadavstånd till pittoreska Råå hamn.
Mer info om Sundsgårdens hotell>>>


Flinckmans café hägra som dagens första utflyktsmål, en oas utöver det vanliga. Med känslan av att kliva in i någons annans vardagsrum där de antika möblemanget ger en upplevelse av att ta Er ett rejält kliv bak i tiden. Väggarna bjuder på ett bild collage av den Svenska sensationen ”After Dark” som Lars Flinckman och Christer Lindarw var banbrytande med.
Mer info om Flinkmans café >>>


Sireköpings Stengods – stig in i den gamla kvarnen och ni möts av ett hav av lampor och lyktor som lyser upp lokalen likt stjärnorna på himlavalvet. Här möter ni den skickliga keramikern Katarina Gustafsson med 50 års erfarenhet av stengods.
Mer info om Sireköpings Stengods>>>


Traktor - Flyg på Simmelsberga Gård blir kanske rundans mest udda inslag. Här får vi möta den flygande bonden som visar upp två veteranflyg. En Piper Club -43 och en Miles Gemini -47 i flygande skick. Till detta får vi se Sveriges största samling Dutra traktorer. En Ungersk veteran traktor som tillverkades mellan 1960-72 med slogan ”Noslängden före”.
Mer info om Traktor-Flyg>>>


Wallåkra Stenkärlsfabrik, anno 1864, bjuder på rallyts lunch där krogen är belägen i det gamla magasinshuset från 1900-talets början med en porlande bäck under tiljorna.
Vi avslutar besöket med en guidad tur genom ett stycke levande Skånsk industri- och hantverkhistoria med en unik äkthet. Här tillverkas fortfarande stenkärl, brunglänsande krukor och krus av traktens lera.
Mer info om Wallåkra Stenkärlsfabrik>>>

Fredag:
15:00
Incheckning Sundsgården hotell
18:30 Välkomstdrink & info
19:00 3-rätters middag
Lördag:
Från 07:30
Frukost
09:20 Rally info
09:30 Start för rally
10:30 Fika på Flinckmans cafe Mer info >>>
11:20 Besök på Sireköpings Stengods Mer info >>>
12:20 Guidad tur på Traktor - Flyg
13:40 Lunch på Wallåkra Stenkärlsfabrik & Krog
14:40 Guidad tur på Wallåkra Stenkärlsfabrik Mer info >>>
16:00 Tillbaka på Sundsgårdens hotell
18:30 Välkomstdrink & Prisutdelning
19:00 3-rätters middag

Söndag:
Från 07:30
Frukost
10:00 Avfärd till