www.JagTrip.se - Besökta evenemang 2023
www.JagTrip.se - Besökta evenemang 2023

 

"www.JagTrip.se" - WEBBANMÄLAN

 
Försommartur i Karlsborg 17-18 juni

Försommartur i Karlsborg ett två dagars Jaguar evenemang som lockade till sig 25 eleganta Jaguarer där vi från Skåne i kamp med våra vänner från Oslo belönades med längst framkörnings sträcka.
Rallyt gick på vackra vägar runt sjön Viken med en del annorlunda upplevelse. Vad sägs om att få se 25 Jaguarerna komma glidande på Udenäs smala kyrkogångar kantade av gravstenar?
Turen avslutades I Karlsborg med lunch, guidat besök på Karlsborg fästning innan vi återvände till Kanalhotellet för mingel och senare en för dagen avslutande 2-rätters middag med prisutdelning.
Söndagens besök på Gate Bison regnade bort så nu har vi all anledning till att återvända.
Ett stort tack till alla Er som gjort detta evenemang så trevligt.
Kanalhotellet Karlsborg
Kanalhotellet i Karlsborg med Göta kanal framför balkongräcket utgjorde träffens trevliga utgångspunkt.


Karlsborg


Erik Nordevall II Karlsborg
Den varma kvällen bjöd på en härlig vandring längst kanalen när det plötsligt händer. Där framför våra fötter ligger nämligen Erik Nordvall II en kopia på en fiolångare byggd på Forsviks bruk som vi skulle få höra så mycket mer om dagens efter. Båten är lika smäcker som de stora Jaguar Saloonerna från 30-talet för att kunna passera genom kanalens alla slussar på ett smidigt sätt med hjälp av de dubbla skovelhjulen som är mitt placerade.


Forsviks Bruk
Forsviks Bruk som var startpunkten för lördagens rally bjöd på ett varmt välkomnande från arrangörerna. Här blev alla deltagare presenterade för varandra under en god fika innan brukets kunniga guide tog över. Här blev vi lotsade genom brukets långa historia med många intressanta inslag och vackra byggnader.


Forsviks Bruk


Forsviks Bruk


Forsviks Bruk


Forsviks Bruk


Beatebergs kyrka


Beatebergs kyrka


Beatebergs kyrka


Skomakarns vid Göta Kanal


Skomakarns vid Göta Kanal


Karlsborgs Fästning


Karlsborgs Fästning


Kanalhotellet i Karlsborg