www.JagTrip.se
www.JagTrip.se

 

"www.JagTrip.se" - WEBBANMÄLAN

 
2019 Vårmönstring Blekinge 3-5 majI gränslandet mellan Blekinge, Skåne och Småland hittar vi Hotell Fritzatorpet vackert beläget vid sjön Halen som blir vår bas för Jaguarklubbens traditionsenliga Vårmönstring.

Rallyt en 65 km lång tur som kommer berika er med nya och gamla möten i en trakt för många okänd. Vi besöker Röshults Vedugnsbageri för en fika. Guidad tur på Ebbamåla bruk, lunchbuffé på Tulseboda Brunn och sen öppnar Hembygdsföreningen upp Läkarvillan för ett givande besök.Röshults Vedugnsbageri står för en trevlig paus med fika. Här är det en av Sveriges största vedugnar på hela 20 ton som står för bakning.Ebbamåla bruk är förmodligen Europas bäst bevarade bruksmuseum från sin epok. Här möts vi av guiden i blåblus och vegamössa käckt på sned som berättar historian när Sverige gick från u-land till industriland på 100 år. Vi besöker även den nya utställningen
Made in Sweden. Här kan ni se de uppfinningar som slog världen med häpnad från Sverige.Tulseboda Brunn var förr en välbesökt kurort med sin glansperiod mellan 1900-1915. När brunnsepoken var över revs många av byggnaderna, men restaurangen och läkarvillan fick stå kvar. 1989 upphörde verksamheten i restaurangen och den lämnades åt sitt öde och fick stå och förfalla. 2006 skulle byggnaden rivas, men slumpen ville något annat. Längst vägen kom en ”galen” cirkusdirektör från Helsingborg och köpte byggnaden. Renoveringen påbörjades och håller på fortfarande och för varje år blir byggnaden allt vackrare. Här kommer vi bli serverade en välsmakande lunchbuffé.Läkarvillan byggdes som bostad och mottagning för brunnsläkaren. Den inrymmer idag hembygdsföreningen museum. Här blir guidade runt på en kort tur.

Fredag
15:00 incheckning Hotell Fritzatorpet www.hotelfritzatorpet.se
18:40 Välkomstdrink & info
19:00 3-rätters middag

Lördag:
09:30 Start för rally
10:45 Fika på Röshults Vedugnsbageri www.roshultsvedugn.se
11:30 Guidad tur på Ebbamåla bruk www.ebbamalabruk.se
13:40 Lunchbuffé på Tulseboda brunn www.tulseboda.se
14:40 Besök på Läkarvillan
18:30 Välkomstdrink & prisutdelning
19:00 3-rätters middag Hotell Fritzatorpet

Söndag:
10:00 Avfärd till Lönsboda
10:30 Besök på Kullaro www.kullaro.se
11:15 Guidad tur med fika på Svarta Bergens www.svartabergen.com

Söndagens tur styr vi mot stenriket mecka Lönsboda där det kommer bjudas på svart diabas i alla dess former.Kullaro som av traktens svarta guld formger och tillverka smycken, heminredning och konst med diabas som signum. I deras showroom får vi uppleva deras passion av detta unika och magiska material, diabas.


Svarta Bergen som är världens största öppna dagbrott för svart diabas bjuder på en guidad tur i denna speciella atmosfär. Här varvas historia med vacker konst runt detta mäktiga brott.
I café avslutar vi denna Vårmönstring med en fika.

Info: mickexj8@gmail.com 0703233002
Anmälan: www.JagTrip.se
Pris: Del i Db 2 n. 2300: - Singel 2 n 2990: - med rally
Pris: Del i Db 1 n 1400: - Singel 2 n 1750: - med rally
Endast lördagens Rally 400: - är begränsat med förtur till övernattande gäster
Hitta hit>>>