www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

www.resmer.nu - Över 400 besöksmål!

TIPS OM RESOR I VÄRLDEN OCH BESÖKSMÅL PÅ HEMMAPLAN
Detta är en privat hemsida med våra egna personliga beskrivningar och rekommendationer för alla som vill hitta nya fina platser att besöka.Här på www.resmer.nu finns våra resor och utflykter beskrivna i detalj och vi hoppas att Du kan få tips för att skapa egna upplevelser. Du hittar även information om intressanta besöksmål, restauranger, hotell mm och länkar till kartor.

Micke & Valentina

DEVELOPED & DESIGNED in Sweden by Gloria Multimedia
www.rund.se


UPP ▲
VÅRA SENASTE UTFLYKTER


VÅR SENASTE RESA
UPPTÄCK NYA BESÖKSMÅL
Danska fall - Simlångsdalen
Danska fall naturreservat och vandringsled hittar ni strax söder om Simlångsdalen, men det är framförallt det dramatiska vattenfallet med samma namn som är den största publikdragaren. Vid fallet möttes vi av ett brusande skådespel när ån Assmans vattenmassor störta ner i trappstegsformationer i en djup ravin mellan stenar och klippor.
Vattnet i ån följer berggrundens spricklinjer och rinner i en smal dalgång med dramatiska bergssidor vilket bildar en brant kanjon. Fallhöjden från Danska Fall till åmynningen är sammanlagt 36 meter.
Vi utgick från Tallhöjdens hotell i Simlångsdalen och följde Hallands leden upp till Danska fallet. Sedan fortsatte vandringen på nötta stigar längst Gårdshultsleden som följer ån uppströms. Här är leden kantad av flertal vackra forsar och mindre vattenfall.
I Gårdshult kulturlandskap korsar vi ån och vänder tillbaka längst ån östra sida där leden tar oss tillbaka till Simlångsdalen.
Stenkyrkan bjuder på nästa intressanta stopp. Det är en ståtlig pelarformation i förkastningsbranten som sticker upp två-tre meter från bergväggen. Turen går vidare i ett stilla höstregn och nu hägra en välförtjänt paus i vindskyddet längst leden för en fika. Vindskyddet ligger vackert vid åns brusande vatten vilket förhöjer detta kulinariska inslag.

Mer info: Från angivna parkeringsplatsen till Danska fall går en grusväg som är framkomlig med barnvagn och även tillåten för handikapps fordon att köra upp för. Vill man bara gå till fallen är sträckan 1 km. För den som vill gå lite längre finns en väl markerad led som heter Danska Fall på 2,3 km som tar besökaren runt i reservatet. Det går även bra att följa Hallands leden och Gårdshult leden upp till Danska Fall från Simlångsdalen. Övernattningsmöjligheter finns i Simlångsdalen.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Simlångsdalen
2 8112 visningar


PÅ GÅNG!
*** ANNONSPLATS LEDIG!
På den här platsen kan ni publicera erbjudanden relaterade till besöksnäringen i Skåne
Underlag som behövs: Text / Bild /Startdatum / Antal månader / Epost / Webbadress / Utgivare / Kontakt uppgifter
Pris per annons och månad 1200 SEK exkl moms
HALVA PRISET JUST NU, om ni kopierar adressen som man får upp vid klick på länken nedan och skriver in den på er webbplats eller på Facebook, då kommer era besökare direkt till er annons. TESTA GÄRNA!
JUST NU >>>
Längs ner till höger ser ni antalet visningar för annonsen sedan publikationsdatumet 2023-01-05.
Välkommen att maila förfrågan till oss på Gloria Multimedia
info@gloria.se

Publicerad 2023-01-05

2 58632 visningar